Sivut

tiistai 14. kesäkuuta 2011

Herrasväen pikkuleivät

Tänään innostuin leipomaan Herrasväen pikkuleipiä vierasvaralle, ja samalla sain tilaisuuden testata uusia tilaamiani pikkuleipämuotteja. Keittiössä äidin  kaverina hääräsi viisi vuotias poikani, hänelle tein pienen annoksen kauralastutaikinaa josta osa päätyi massuun jo ennen paistoa.

Herrasväen pikkuleipien teko vaatii kärsivällisyyttä, koska toisinaan voi olla aika haastavaa kaulita massa levyksi ja saada siitä ehjänä pikkuleipiä. Siihen auttaakin se kun laittaa valmiin massan jääkaappiin vajaaksi tunniksi, ja kaulii jahoisella alustalla massan pieni erä kerrallaan. Näin pikkuleivät on helpompi valmistaa.

Herrasväen pikkuleivät:
  • 200g voita
  • 1,25 dl sokeria
  • 1 muna
  • 4,5dl vehnäjauhoja
  • 2tl vanilliinisokeria
  • 1tl leivinjauhetta
  • (1,5rkl tummaa kaakaojauhetta)
Vaahdota voi ja sokeri, vatkaa sekaan kananmuna. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan. Jos haluat tehdä myös tummia pikkuleipiä, ota puolet massasta pois ja lisää tumma kaakaonjauhe toiseen puoleen massasta. Laita valmis massa jääkaappiin jähmettymään, jonka jälkeen kaulitse levyksi jauhoisella alustalla ja ota muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.


Laita jäähtyneiden pikkuleipäosien väliin marmeladia tai hilloa ja paina kaksi osaa vastakkain. Jos haluat marmeladin näkyviin pikkuleivästä, paina päällimmäiseen puoliskoon esimerkiksi tyllalla pieni reikä ennen paistoa.


Tummat pikkuleivät tein neilikka-muotilla. Välissä on vadelmamarmeladia ja päälle laitoin mansikkatomusokerista ja vedestä tehtyä kuorrutetta sekä koristerakeita.


Vaaleat pikkuleivät tein alppitähti-muotilla. Näiden väliin laitoin myös vadelmamarmeladia sekä päälle laitoin pieniä koristeita värjätyllä tomusokerikuorrutteella, sekä tomusokeria pinnalle siivilän lävitse.

1 kommentti:

  1. Sulla on kyllä kaikkia ihania ohjeita täällä :) Näitä haluaisin ittekki kokkeilla joku päivä.

    VastaaPoista