Sivut

sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Mantelipalat


Nämä mantelipalat on helppo valmistaa vaikka onkin useampi tekovaihe. Sopivat hyvin kahvin kanssa nautittavaksi tai juhlapöytään. Kelpasivat myös lapselle makeannälkään. :) Ohje on leivontakirjasta omilla muutoksilla.

 Mantelipalat:
  • 100 g pehmeää voita (200g)
  • 1 dl tomusokeria (2 dl)
  • 1/4 sitruunan raastettu kuori (1/2)
  • vajaa 1 keltuainen (1kpl)
  • 87 g kuorineen jauhettuja manteleita (175g)
Täyte:
  • 75g vadelmamarmeladia (150g)
  • (ohjeessa lisäksi 2 cl vadelmalikööriä, en laittanut)
 Kuorrutus:
  • 125 g tummaa suklaata (250g)
  • sokerimassakukkia/sokerihelmiä (oma muunnos)
  • mansikkatomusokerikuorrutus (oma muunnos)

Sekoita keskenään voi, tomusokeri, sitruunankuori ja keltuainen. Lisää jauhot ja mantelijauhe ja sekoita. Muotoile taikina palloksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin noin tunniksi.

 Kaulitse taikina levyksi ja ota muotilla sydämiä ja neliskulmaisia paloja (ohjeessa 4,5cm x 2,5cm paloja). Laita leivinpaperin päälle ja pellille sekä paista uunissa 180 asteessa noin 12 minuuttia.

 
Laita kahden jäähtyneen mantelipalan väliin marmeladia ja paina vastakkain. Sulata suklaa ja kasta mantelipalojen kansipuoli suklaaseen. Anna suklaan jähmettyä ja kuorruta mansikkatomusokerista ja vedestä tehdystä kuorrutteesta koristeita. Laitoin päälle lisäksi sokerimassasta (värjätty violetiksi pastavärillä) tehtyjä kukkasia, jotka koristelin sokerihelmillä.


Ohje: Joka kodin leivontakirja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti