Sivut

torstai 29. syyskuuta 2011

Muroleivät


Taas jatkuu leipomusten teko tyttären 1-vuotis syntymäpäiville! Ideoita olisi vaikka kuinka paljon, mutta kohtuus kaikessa. ;) Herkkuja on monenlaisia, jotenka täytyy valita niistä parhaimmat. :) 

Toissapäivänä kokeilin näitä muroleipiä, joiden ohjeen löysin taas netissä surffailemalla. Ajatuksena oli kokeilla pikeerillä koristelemista, mutta päädyin kuitenkin näin yksinkertaiseen koristeluun alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen, ettei näistä tulisi kuitenkaan liian makeita. 

Tätä muroleipätaikinaa oli todella helppo käsitellä ja nämä onnistuivat täydellisesti! Ensinnäkin massaa oli todella helppo kaulita, eikä tarttunut kiinni alustaan tai kaulimeen ja pikkuleivät oli helppo irroittaa taikinalevystä pellille, eivät siis halkeilleet. Tämä siitä huolimatta, vaikka en pitänyt massaa jääkaapissa ennen leipomista vaikkakin ohjeessa niin pyydetään. Lisäksi pikkuleivät eivät levinneet uunissa, vaan säilyttivät hyvin muotonsa.
Oli siis positiivinen yllätys..
 Ja resepti oli hyvä löytö, varmasti tulen jatkossakin käyttämään! 

Muroleivät

  • 100 g voita
  • 2,5 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 tl leivinjauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 2-3rkl maitoa


Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää kananmuna vaahdon joukkoon. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne myös vaahtoon.
Lisää lopuksi maito ja sekoita. (Pidä jääkaapissa noin 30-60min. halutessasi helpottamaan taikinan käsittelyä).

Kaulitse massa pienissä erissä levyksi ja ota muotilla pikkuleipiä ja siirrä leivinpaperilla päällystettyyn uunipeltiin. Paista 200 asteessa 4-7 minuuttia.


Koristelin puolet pikkuleivistä pikeerillä, jonka värjäsin vaaleanpunaiseksi. Puolet jätin pikkuleipien pohjiksi.


Pohjien päälle laitoin nokareen sulatettua maitosuklaata, sekä pursotin renkaan omenamarmeladia. Lopuksi laitoin päälle keksikannen. 

Ja sitten pikkuleivät pakkaseen odottamaan juhlia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti