Sivut

sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Juustoiset kaurasämpylät


Kylmänä pakkaspäivänä on mukava leipoa sisällä lämpimän uunin äärellä. :) Tällä kertaa tein juustoisia kaurasämpylöitä. On mukavaa vaihtelua tehdä itse leivät, ja ovathan ne herkullisia etenkin juuri uunituoreina. Pienellä vaivalla saa hyviä maistuvia sämpylöitä.
Reseptin alkuperää en muista, koska olen löytänyt ja kirjoittanut ylös sen jo niin kauan aikaa sitten.

Juustoiset kaurasämpylät (n.30kpl)

  • 6 dl vettä/maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1,5 tl suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl sokeria
  • 6 dl hiivaleipäjauhoja
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 0,5 dl ruokaöljyä
  • Pintakoristeeksi juustoa

Sekoita kädenlämpöiseen veteen hiiva, sokeri, suola ja kaurahiutaleet. Anna hiutaleiden turvota noin 15 min. lämpöisessä paikassa. Sekoita jauhot keskenään ja lisää niistä 3/4 taikinaan. Vaivaa taikinaa. Lisää huoneenlämpöinen öljy ja loput jauhoista. Vaivaa hyvin. Anna taikinan nousta hyvin noin 15 min. hyvin peitettynä.


Jaa taikina kolmeen osaan ja leivo osista ranteen vahvuisia tankoja. Paloittele tanko samankokoisiksi paloiksi. Nosta palat pellille ja anna sämpylöiden kohota lämpimässä paikassa, hyvin peitettynä noin 30 min.

Kastele sämpylöiden pinta vedellä tai kananmunalla, ripottele pintaan juustoraastetta.

Paista 200-225 asteessa noin 10-15 minuuttia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti