Sivut

lauantai 9. helmikuuta 2013

Laskiaispullat


Laskiaispullat
  • 500 g vettä
  • 60 g hiivaa
  • 50 g maitojauhetta
  • 7,5 g suolaa
  • 150 g sokeria
  • 100 g (2kpl) kananmunia
  • 6 g kardemummaa
  • 150 g voita
  • n. 1150 g vehnäjauhoja 
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää joukkoon suola, sokeri, kananmunat ja kardemumma. Sekoita vehnäjauhoihin maitojauhe ja lisää jauhot taikinaan vähitellen samalla vatkaten. Lisää huoneenlämpöinen voi ja vaivaa taikinaa hyvin. Anna taikinan nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Vaivaa nousseesta taikinasta ilmakuplat pois ja ota taikinasta noin 60-80 g painoisia paloja. Pyöritä paloista pyöreitä palleroita ja laita pellille kohoamaan kaksinkertaiseksi. Voitele nousseet pullat kananmunalla ja ripottele päälle sokeria. Paista 200 asteessa noin 12-15 min. 
Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia ja pursota väliin hillo ja kerma. Päälle voi laittaa lopuksi tomusokeria.

Maistuvat varmasti pulkkamäen jälkeen lämpimän kaakaon kera! :) 


Iloista laskiaista!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti