Sivut

perjantai 29. maaliskuuta 2013

Paistettava juustokakku



Tällaisen paistettavan juustokakun tein ihanille pääsiäiskyläilijöille. <3 Tämä on tosi helppo tehdä ja sekaan voi oman maun mukaan lisätä marjoja tai hedelmiä. Itse pelasin varman päälle ja laitoin kulhoon erikseen hedelmiä ja kermaa, jota voi lisätä kakkupalansa päälle kukin makunsa mukaan. :)

Paistettava juustokakku

Pohja:
  • 120 g voita
  • 90 g sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 g leivinjauhetta
  • 180 g vehnäjauhoja
Sekoita voi ja sokeri, lisää kananmuna samalla sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauhot ja leivinjauhe. Voit antaa murotaikinan olla yön yli jääkaapissa, jolloin taikinan voi kaulata noin 4 mm:n vahvuiseksi levyksi ja levittää irtopohjavuoan (halk. 18-24 cm) päälle, tai vastaavasti levittää vuokaan huoneenlämpöisenä sormilla painellen. Irtopohjavuoan pohjalle on hyvä laittaa leivinpaperi, jolloin kakkua voi siirtää paiston jälkeen tarjoilualustalle.

Täyte:
  • 300 g maitorahkaa (maustetut maitorahkat kävisivät myös)
  • 300 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 30 g sokeria 
  • 8 g vaniljasokeria
  • 80 g (2 kpl) kananmunia
  • 35 g perunajauhoja
Täyte valmistetaan sekoittamalla ainekset keskenään. Kaada täyte pohjan päälle kakkurenkaaseen. Paista kakku +170 asteessa noin 1 tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti